Handige websites

Belastingdienst

Voor al uw vragen over regelingen van de Belastingdienst.

Centraal Administratie Kantoor (CAK)

Het CAK berekent de eigen bijdrage.

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Het CIZ indiceert of toetst de aanspraak op langdurige zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Met een indicatie van het CIZ weet u hoeveel zorg u kunt krijgen en in welke financieringsvorm.

Naar Keuze

Een belangenorganisatie voor ouders/ familie van mensen met een beperking, die een Persoonsgebonden Budget (PGB) hebben.

Per Saldo

Per Saldo is de belangenvereniging van mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Per Saldo is een landelijke vereniging voor budgethouders. Ook kunt hier ook regionale steunpunten vinden.

Sociale Verzekeringsbank (SVB)

Het Servicecentrum PGB van de Sociale Verzekeringsbank kan hulp bieden bij het regelen van zorg, de salarisadministratie, schade en conflict.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Nederland gezond en wel. Dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het is de ambitie van VWS om iedereen zo lang mogelijk gezond te houden en zieken zo snel mogelijk beter te maken. Ook wil het ministerie mensen met een beperking ondersteunen en maatschappelijke participatie bevorderen.

Zorgbelang

Via de website van Zorgbelang vindt u de patiƫnten- en cliƫntenorganisatie voor de zorg in uw regio.

Zoriginstituut Nederland (ZiNL)

Het Zorginstituut Nederland (ZiNL) is een overheidsorganisatie die erover waakt dat verzekerden via de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg (Wlz) de zorg kunnen krijgen die voor hen noodzakelijk is.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN)

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) behartigt de belangen van de ondernemingen die in Nederland zorgverzekeringen aanbieden. De hoofdactiviteit van ZN is het realiseren van voorwaarden waardoor de zorgverzekeraars hun vak optimaal kunnen uitoefenen. Dit is bijvoorbeeld bij procesondersteuning, PR en informatievoorziening.

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.