Formulier niet-geleverde-zorg

Man met iPad

In de periode van 1 maart tot 1 juli 2020 werd dit formulier gebruikt om de zorg die wel wordt betaald, maar niet is geleverd te registreren. Vanaf 1 juli 2020 geldt dat de niet-geleverde zorg niet meer doorbetaald en gedeclareerd kan worden. Er zijn nog een paar uitzonderingen hierop.

Man met iPad

Uitzonderingen zijn:

 • Dagbesteding in de gehandicapten- en ouderenzorg (Wlz) mag ook na 1 juli nog gedeclareerd en betaald worden als deze niet-geleverd is, inclusief het vervoer naar en van de dagbesteding. Deze verlenging geldt tot en met 31 juli 2020
 • Zorg in pgb-gefinancierde kleinschalige wooninitiatieven (Wlz) mag ook na 1 juli nog gedeclareerd en betaald worden als deze niet geleverd is. Deze verlenging geldt tot en met 31 juli 2020

Vanaf 1 juli vragen we zorgverleners om zo snel als mogelijk weer alle zorg te leveren zoals afgesproken. Dit kan eventueel in aangepaste vorm zijn vanwege de kwetsbare gezondheid van een budgethouder en/of vanwege 1,5 meter maatregelen in de zorg en in het vervoer.

Formulier

Download hieronder het registratieformulier niet-geleverde zorg.

Registratieformulier niet-geleverde zorg

Formulier invullen

Let bij het invullen van het formulier goed op de volgende zaken:

 • Het gaat om gedeclareerde, niet-geleverde zorg van 1 maart tot 1 juli 2020.
 • Er gelden de volgende uitzonderingen:
  • Dagbesteding in de gehandicapten- en ouderenzorg (Wlz) mag ook na 1 juli nog gedeclareerd en betaald worden als deze niet-geleverd is, inclusief het vervoer naar en van de dagbesteding. Deze verlenging geldt tot en met 31 juli 2020
  • Zorg in pgb-gefinancierde kleinschalige wooninitiatieven (Wlz) mag ook na 1 juli nog gedeclareerd en betaald worden als deze niet geleverd is. Deze verlenging geldt tot en met 31 juli 2020.
 • Elke zorgverlener heeft een eigen formulier
 • Registreer ook de niet-geleverde uren zorg op basis van maandbetalingen
 • U kiest zelf of u de uren wilt registreren per uur, dagdeel, dag of maand. Zolang het totaal aantal uren maar klopt met de declaraties
 • De registratieformulieren goed bewaard, ook nadat u deze gegevens met ons hebt gedeeld. De formulieren kunnen later nog een keer opgevraagd worden.

Geef de niet-geleverde zorg door aan de SVB

 

Heeft u uw zorgverlener in de periode tussen 1 maart en 1 juli doorbetaald en is er geen zorg geleverd vanwege het coronavirus? Dan heeft u de niet-geleverde zorg bijgehouden met het registratieformulier. We vragen u nu om het totale bedrag aan niet-geleverde zorg door te geven aan de Sociale Verzekeringsbank.


Dat gaat als volgt:

1. Bereken het bedrag per zorgverlener. 
Bereken per zorgverlener welk bedrag u in totaal heeft betaald uit uw budget, maar waarvoor geen zorg is geleverd.

2. Geef voor 16 oktober 2020 uw betalingen voor niet-geleverde zorg door aan de SVB.
Log in met uw DigiD op svb.nl/mijnpgb. Klik in het menu op ‘Niet-geleverde zorg’ en geef per zorgverlener het totaalbedrag door. U kunt de gegevens ook op papier doorgeven. Gebruik hiervoor het formulier op svb.nl/pgb/ngz.

Stuur het formulier naar:
SVB Dienstverlening PGB
Postbus 8038
3503 RA Utrecht

Bewaart u de registratieformulieren goed, ook nadat u deze gegevens met ons hebt gedeeld. De formulieren kunnen later nog een keer opgevraagd worden.

Is alle zorg die u heeft betaald geleverd? En heeft u geen ‘niet-geleverde zorg’ betaald? Dan hoeft u niets te doen.

Heeft u vragen over de registratie of heeft u ondersteuning nodig bij de uitvoering ervan? Neem dan contact op met de afdeling pgb-Wlz van het Zorgkantoor via het volgende telefoonnummer: 088-2224949 .

Aanvullend: Vanaf 1 juli 2020 zijn de meeste maatregelen gestopt. Bij dagbesteding in de gehandicapten- en ouderenzorg en bij kleinschalige wooninitiatieven mocht u de niet-geleverde zorg doorbetalen tot 1 augustus 2020.

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Heeft u vragen over de Wlz en het coronavirus? We hebben de veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons op via Zorgadvies of afdeling pgb.

Voor actuele informatie en antwoorden op de meeste vragen over het coronavirus (COVID-19) kunt u terecht op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM.