Minimumloon

Het meest recente minimumloon vindt u op de website van de SVB. Dit minimumloon dient u (minimaal) aan te houden in een zorgovereenkomst met uw zorgverlener.

Per 1 januari 2018 heeft er een wetswijziging plaatsgevonden op de Wet minimumloon (Wml). Deze wijzing heeft gevolgen voor budgethouders en zorgverleners die een overeenkomst van opdracht of een overeenkomst met partner of familielid hebben. Deze zorgverleners hebben vanaf 1 januari 2018 recht op het wettelijk minimumuurloon en 8% vakantiebijslag.

Voor één groep is een uitzondering gemaakt. Deze groep bestaat uit bestaande budgethouders die in 2017 al een overeenkomst hadden met partner of een familielid en een uurloon minder dan € 10,93 betalen. Zij hoeven nu nog niet aan de nieuwe voorwaarden te voldoen. Nieuwe overeenkomsten met familieleden moeten daarentegen wel aan de voorwaarden voldoen per 1 januari 2018.
 

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.