Aanvullende verzekering in de Wlz

Met de Wlz-indicatie ‘Verblijf met behandeling’ heeft u naast verblijf en behandeling in een instelling, recht op vergoeding uit de Wlz voor huisartsenzorg, hulpmiddelenzorg, tandheelkundige zorg en farmacie. Deze zorg krijgt u vanwege uw verblijf in de instelling niet meer vergoed uit de Basisverzekering. Dit geldt vanaf de dag dat u in een instelling verblijft. De instelling waar u verblijft regelt deze zorg voor u. De Basisverzekering is echter verplicht, deze heeft u dus nog wel nodig.

30 november 2016

Aanvullende verzekering
Of het afsluiten van een aanvullende verzekering voor u zinvol is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bij uw keuze voor het afsluiten van een aanvullende verzekering kunt u laten meewegen welke zorg u van de Wlz-instelling krijgt. Soms zijn ook de tandheelkundige zorg, fysiotherapie, medicijnen en hulpmiddelen onderdeel van de zorg door de Wlz-instelling. De instelling kan u verder informeren over de zorg die u kunt verwachten.

Heeft u vragen?
De Menzis Zorgadviseur helpt u graag. U kunt de Menzis Zorgadviseur van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur bereiken op telefoonnummer 088 222 42 42.

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.