Huishoudelijke hulp in de Wlz

Vanaf 1 januari 2017 wijzigt de huishoudelijke hulp voor mensen die een CIZ-indicatie voor de Wet langdurige zorg hebben en thuis (blijven) wonen. Dit wordt dan vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en niet meer vanuit de Wmo. Uw Wlz-indicatie van het CIZ wijzigt niet.

12 december 2016

Belangrijke wijzigingen zijn:

 • Huishoudelijke hulp noemen we in de Wlz: schoonmaak.
 • Schoonmaak is alleen het schoonmaken van uw woning.
 • Als u nu huishoudelijke hulp vanuit de gemeente krijgt, zou het kunnen zijn dat u door deze overheveling voor schoonmaak gebruik moet gaan maken van een andere zorgaanbieder.

  De mensen die volgens onze administratie op dit moment een CIZ-indicatie voor de Wlz hebben en thuis wonen, ontvangen van ons in december een brief. Hierin staat wat deze wijziging voor de betreffende persoon betekent.

  Wilt u meer informatie of heeft u vragen?
  Graag verwijzen wij u naar een overzicht van veelgestelde vragen

  Heeft u aanvullende vragen of wilt u advies over het organiseren van schoonmaak dan kunt u ook met onze afdeling Zorgadvies contact opnemen. Onze zorgadviseurs helpen u graag. U kunt bellen naar telefoonnummer 088 222 42 42. We helpen u graag op werkdagen van 8.30 uur tot 19.00 uur.

Documenten:

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.