Aanvullend verzekeren, wel of niet doen bij een Wlz indicatie?

Woont u in een Wlz instelling en ontvangt u van diezelfde instelling ook behandeling? Dan ontvangt u de volgende zorg ook van deze instelling:

• Huisartsenzorg
• Farmacie
• Hulpmiddelenzorg
• Tandheelkundige zorg

14 november 2017

U krijgt deze zorg niet meer vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit geldt vanaf de dag dat u in de Wlz instelling verblijft en daadwerkelijk behandeling ontvangt. De Wlz instelling waar u verblijft regelt deze zorg voor u.

De basisverzekering blijft voor u verplicht voor de overige zorg uit de zorgverzekeringswet, bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

Aanvullende verzekering

Of het afsluiten van een aanvullende verzekering voor u zinvol is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De Wlz instelling waar u woont kan u daarbij helpen door informatie te geven over de zorg die zij verlenen. Ook kunt u bij uw instelling terecht voor vragen over aanvullende zorg.

Voor het afsluiten of wijzigen van polissen en aanvullende pakketten kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Heeft u vragen?

De Menzis Zorgadviseur helpt u graag. U kunt de Menzis Zorgadviseur van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 19:00 uur bereiken op telefoonnummer 088 222 42 42.

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.