Aanvullend verzekeren, wel of niet doen bij een Wlz indicatie?

Woont u in een Wlz instelling en ontvangt u van diezelfde instelling ook behandeling? Dan ontvangt u de volgende zorg ook van deze instelling:

• Huisartsenzorg
• Farmacie
• Hulpmiddelenzorg
• Tandheelkundige zorg

14 november 2017

U krijgt deze zorg niet meer vergoed vanuit uw basisverzekering. Dit geldt vanaf de dag dat u in de Wlz instelling verblijft en daadwerkelijk behandeling ontvangt. De Wlz instelling waar u verblijft regelt deze zorg voor u.

De basisverzekering blijft voor u verplicht voor de overige zorg uit de zorgverzekeringswet, bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

Aanvullende verzekering

Of het afsluiten van een aanvullende verzekering voor u zinvol is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De Wlz instelling waar u woont kan u daarbij helpen door informatie te geven over de zorg die zij verlenen. Ook kunt u bij uw instelling terecht voor vragen over aanvullende zorg.

Voor het afsluiten of wijzigen van polissen en aanvullende pakketten kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Heeft u vragen?

De Menzis Zorgadviseur helpt u graag. U kunt de Menzis Zorgadviseur van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 19:00 uur bereiken op telefoonnummer 088 222 42 42.

Op de website van Menzis zorgkantoor worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies voor niet persoonsgerichte marketing doeleinden en voor social media toepassingen. Door op "ik ga akkoord" te klikken geeft u Menzis zorgkantoor toestemming voor het gebruik. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in  onze cookiepolicy.