Aanvraagproces terminale zorg eenvoudiger per 1 januari 2018

22 december 2017

Vanaf 1 januari 2018 verandert het aanvraagproces van palliatief terminale zorg (PTZ) voor mensen met een Wlz-indicatie. PTZ is zorg in de laatste levensfase en kan worden ingezet zodra u of uw naaste behoefte aan deze zorg krijgt. 

Huidige situatie
Voor PTZ met een ingangsdatum in 2017 heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Deze indicatie kunt u nog tot en met 5 januari 2018 aanvragen. 

Hoe gaat het vanaf 1 januari 2018?
In 2018 kan uw zorgaanbieder de PTZ direct inzetten. Er hoeft geen indicatie bij het CIZ te worden aangevraagd. Koopt u of uw naaste de benodigde zorg in met een persoonsgebonden budget (PGB) en past de PTZ niet binnen het huidige budget? Dan kunt u extra budget aanvragen bij het zorgkantoor. Hiervoor heeft u een terminaliteitsverklaring nodig van de behandelend arts.

Heeft u vragen?
De Menzis Zorgadviseur helpt u graag. U kunt de Menzis Zorgadviseur van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur bereiken op telefoonnummer 088 222 42 42.
Heeft u een vraag over het Persoonsgebonden Budget? Onze afdeling PGB-Wlz beantwoordt graag uw vragen. U kunt maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur bellen met het telefoonnummer 088 222 49 49.

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.