Wijzigingen trombosezorg 2018

22 december 2017

Verblijft u in een Wlz-instelling en ontvangt u behandeling door dezelfde instelling? En maakt u bovendien gebruik van trombosezorg? Dan verandert er per 1 januari 2018 het één en ander. 

Vanaf 1 januari 2018 wordt de trombosezorg vergoedt vanuit de Wlz. Ook als uw zorgaanbieder het onderzoek uitbesteedt aan een trombosedienst. Uw zorgaanbieder gaat dit voor u regelen. De geleverde zorg zal daarnaast niet meer ten laste van uw eigen risico worden gebracht.

Verblijft u wel in een Wlz-instelling maar ontvangt u geen behandeling door dezelfde instelling? Of heeft u gekozen voor Wlz-zorg thuis? Dan blijft uw situatie ongewijzigd. 

Vraag het uw zorgaanbieder
Heeft u vragen over de nieuwe situatie? Neem dan contact op met uw zorgaanbieder, uw zorgaanbieder kan u helpen door informatie te geven over de zorg die zij verlenen. 

Hulp of meer informatie?
Komt u er samen met uw zorgaanbieder niet uit? Wij helpen u graag. U kunt bellen met de zorgadviseur van het Menzis Zorgkantoor op telefoonnummer 088 222 42 42. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 19:00 uur. 

 

Op de website van Menzis zorgkantoor worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies voor niet persoonsgerichte marketing doeleinden en voor social media toepassingen. Door op "ik ga akkoord" te klikken geeft u Menzis zorgkantoor toestemming voor het gebruik. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in  onze cookiepolicy.