Wijzigingen trombosezorg 2018

22 december 2017

Verblijft u in een Wlz-instelling en ontvangt u behandeling door dezelfde instelling? En maakt u bovendien gebruik van trombosezorg? Dan verandert er per 1 januari 2018 het één en ander. 

Vanaf 1 januari 2018 wordt de trombosezorg vergoedt vanuit de Wlz. Ook als uw zorgaanbieder het onderzoek uitbesteedt aan een trombosedienst. Uw zorgaanbieder gaat dit voor u regelen. De geleverde zorg zal daarnaast niet meer ten laste van uw eigen risico worden gebracht.

Verblijft u wel in een Wlz-instelling maar ontvangt u geen behandeling door dezelfde instelling? Of heeft u gekozen voor Wlz-zorg thuis? Dan blijft uw situatie ongewijzigd. 

Vraag het uw zorgaanbieder
Heeft u vragen over de nieuwe situatie? Neem dan contact op met uw zorgaanbieder, uw zorgaanbieder kan u helpen door informatie te geven over de zorg die zij verlenen. 

Hulp of meer informatie?
Komt u er samen met uw zorgaanbieder niet uit? Wij helpen u graag. U kunt bellen met de zorgadviseur van het Menzis Zorgkantoor op telefoonnummer 088 222 42 42. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 19:00 uur. 

 

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.