Meer maatwerk bij Wlz

Vanaf 1 juli 2018 wordt de regeling ‘Extra Kosten Thuis’ uitgebreid. Extra Kosten Thuis (EKT) is extra budget voor Wlz-zorg thuis. Dit is mogelijk als uw zorgprofiel te weinig financiële ruimte biedt en u niet uitkomt met uw budget. Het budget kan dan met maximaal 25% worden verhoogd.

2 juli 2018

Wie kunnen een beroep doen op EKT?
De huidige EKT-regeling is toegankelijk voor een beperkt aantal mensen. Vanaf 1 juli 2018 is EKT beschikbaar voor iedereen met Wlz-zorg thuis indien:

  • u zorg vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) of modulair pakket thuis (MPT) ontvangt;
  • waarbij het beschikbare aantal uren/budget aantoonbaar onvoldoende is, en;
  • met inzet van EKT alsnog verantwoorde zorg thuis geboden kan worden. 

Hoe gaat het vanaf 1 juli 2018?
Heeft u een MPT? Dan beoordeelt uw zorgaanbieder in hoeverre extra zorg nodig is.

Koopt u uw zorg in met een PGB? En komt u niet uit met uw huidige budget? Neem dan contact op met de afdeling PGB-Wlz van het zorgkantoor. U krijgt dan een aanvraagformulier. We toetsen vooraf, op basis van het aanvraagformulier en aanvullende voorwaarden, of het extra budget noodzakelijk is.

Heeft u vragen?
De Menzis Zorgadviseur helpt u graag. U kunt de Menzis Zorgadviseur van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 tot 19:00 uur bereiken op telefoonnummer 088 222 42 42.

Heeft u een vraag over het PGB? Onze afdeling PGB-Wlz beantwoordt graag uw vragen. U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur bellen met onze medewerkers op telefoonnummer 088 222 49 49.

Op de website van Menzis zorgkantoor worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies voor niet persoonsgerichte marketing doeleinden en voor social media toepassingen. Door op "ik ga akkoord" te klikken geeft u Menzis zorgkantoor toestemming voor het gebruik. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in  onze cookiepolicy.