Voetverzorging ook vergoed uit de Wlz

Alle noodzakelijke voetverzorging, behalve geneeskundige voetzorg, valt onder persoonlijke verzorging en wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dat heeft Zorginstituut Nederland bepaald.

25 september 2018

Noodzakelijke voetverzorging

Het maakt daarbij geen verschil wie de zorg biedt. Dat kan een verzorgende zijn, een pedicure of bijvoorbeeld een podotherapeut. Uw zorgaanbieder betaalt de kosten van de noodzakelijke voetzorg. Een zorgaanbieder mag deze kosten dus niet bij u in rekening brengen.

Betalen met een PGB

Heeft u een persoonsgebonden budget (PGB), dan kunt u de noodzakelijke voetverzorging betalen vanuit uw budget. Dit geldt niet voor geneeskundige voetzorg.

Geneeskundige voetzorg

Geneeskundige voetzorg wordt niet vergoed vanuit de Wlz. Als u geneeskundige zorg nodig heeft, zoals bijvoorbeeld bij diabetesvoeten het geval kan zijn, dan is dit zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw).  In uw zorgpolis staat welke zorg wordt vergoed en hoe de procedure voor vergoeding is geregeld.

Voetzorg in een zorginstelling

Verblijft u in een zorginstelling en krijgt u van dezelfde zorginstelling ook een behandeling? Dan wordt deze geneeskundige voetzorg wel vergoed vanuit de Wlz. 

Waar kunt u terecht

  • Heeft u vragen over de nieuwe situatie? Neem dan contact op met uw zorgaanbieder. Die kan u informatie geven over de zorg die zij verlenen.
  • Komt u er samen met uw zorgaanbieder niet uit? Wij helpen u graag. U kunt bellen met de zorgadviseur van het Menzis Zorgkantoor op telefoonnummer 088 222 42 42. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.
  • Heeft u een vraag over het PGB? Dan kunt u onze medewerkers van de afdeling PGB-Wlz bellen op 088 222 49 49. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Op de website van Menzis zorgkantoor worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies voor niet persoonsgerichte marketing doeleinden en voor social media toepassingen. Door op "ik ga akkoord" te klikken geeft u Menzis zorgkantoor toestemming voor het gebruik. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in  onze cookiepolicy.