Uitstel voor opnemen van derdenbeding in zorgovereenkomst

Heeft u vóór 1 april 2017 een of meer zorgovereenkomsten afgesloten? Dan moet u die vervangen door een nieuwe zorgovereenkomst met een derdenbeding. Als budgethouder heeft u hier in 2018 een brief over gekregen van de Sociale Verzekeringsbank. U krijgt nu wel langer de tijd om dat te doen: tot 1 juli 2019 (in plaats van 1 januari).

21 januari 2019
De wet Regeling langdurige zorg (Rlz) stelt een zorgovereenkomst met derdenbeding verplicht. Dit beding bevat afspraken waardoor eventuele vorderingen op uw zorgverlener verhaald kunnen worden. Bijvoorbeeld in geval van fraude door de zorgverlener. De kosten worden dan op de zorgverlener verhaald en niet op u.

Meer informatie

Op de website van Menzis zorgkantoor worden cookies gebruikt. Dit doen we om het gebruik van de website te vergemakkelijken en om onze website te verbeteren op basis van analyses. We gebruiken ook cookies voor niet persoonsgerichte marketing doeleinden en voor social media toepassingen. Door op "ik ga akkoord" te klikken geeft u Menzis zorgkantoor toestemming voor het gebruik. U kunt desgewenst uw voorkeur aanpassen via de link "instellingen". Meer informatie vindt u in  onze cookiepolicy.