Uitstel voor opnemen van derdenbeding in zorgovereenkomst

Heeft u vóór 1 april 2017 een of meer zorgovereenkomsten afgesloten? Dan moet u die vervangen door een nieuwe zorgovereenkomst met een derdenbeding. Als budgethouder heeft u hier in 2018 een brief over gekregen van de Sociale Verzekeringsbank. U krijgt nu wel langer de tijd om dat te doen: tot 1 juli 2019 (in plaats van 1 januari).

21 januari 2019
De wet Regeling langdurige zorg (Rlz) stelt een zorgovereenkomst met derdenbeding verplicht. Dit beding bevat afspraken waardoor eventuele vorderingen op uw zorgverlener verhaald kunnen worden. Bijvoorbeeld in geval van fraude door de zorgverlener. De kosten worden dan op de zorgverlener verhaald en niet op u.

Meer informatie

Op de website van Menzis Zorgkantoor maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis Zorgkantoor toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.