Mobiliteitshulpmiddelen vanaf 2020 verstrekt vanuit Wlz

Vanaf januari 2020 worden alle mobiliteitshulpmiddelen voor klanten die in een Wlz-instelling wonen verstrekt vanuit de Wlz. Het maakt niet uit of u bij de instelling verblijft met of zonder behandeling verblijft.

27 december 2019

Gaat u pas in 2020 in een instelling wonen en heeft u dan een hulpmiddel nodig? U krijgt deze dan meteen vanuit de Wlz. Woont u in 2019 al in een instelling en heeft u een hulpmiddel? Dan kan de onderstaande situaties gelden:

 

U woont in een zorginstelling met een mobiliteitshulpmiddel van de gemeente

 
De gemeente blijft verantwoordelijk voor het onderhoud en de aanpassingen totdat het hulpmiddel vervangen moet worden
U woont in een zorginstelling met een rolstoel vanuit de Wlz Er verandert niets, het zorgkantoor blijft verantwoordelijk voor de rolstoel
U woont thuis met een mobiliteitshulpmiddel van de gemeente en verhuist in 2020 naar een zorginstelling

De ergotherapeut of fysiotherapeut bekijkt samen met u of het mobiliteitshulpmiddel aan vervanging nodig is

  • Zo ja, u krijgt een nieuw mobiliteitshulpmiddel vanuit de Wlz.
  • Zo nee, het zorgkantoor kan het mobiliteitshulpmiddel overnemen van de gemeente (het Zorgkantoor beoordeelt dit op basis van landelijk protocol)

Meer informatie staat op:

Voor een volledig overzicht kunt u deze infographic bekijken.

Op de website van Menzis Zorgkantoor maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis Zorgkantoor toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.