Start campagne clientondersteuning

Veel mensen weten niet dat ze gebruik kunnen maken van een cliƫntondersteuner bij het zoeken van passende zorg en ondersteuning. Daarom is een campagne gestart: de Co-campagne. Co staat voor cliƫntondersteuner.

20 januari 2020

Centraal in de campagne staat de website: www.clientondersteuning.co.nl. Op deze website staan video’s en artikelen waarin mensen over hun ervaringen met cliëntondersteuning vertellen.

Daarnaast kunt u eenvoudig zien waar in uw buurt een cliëntondersteuner (Co) te vinden is. In de komende maanden zal de campagne onder meer via social media verspreid worden.

 

"Een cliëntondersteuner geeft rust in alle regelgeving. We hadden er zeker een jaar langer over gedaan als cliëntondersteuner Wendy er niet was geweest."

- Jan is mantelzorger voor zijn zwager Frank, die een Wlz-indicatie heeft.


Met een Wlz-indicatie kunt u voor cliëntondersteuning bij ons terecht

Heeft u een Wlz-indicatie, omdat u vanwege een ziekte, aandoening, stoornis of beperking blijvend 24 uur per dag zorg nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van cliëntondersteuning via uw zorgkantoor (zie zorgkantoren)  of één van de gecontracteerde organisaties voor cliëntondersteuning in uw regio.

Mensen zonder Wlz-indicatie kunnen via hun gemeente cliëntondersteuning krijgen.


“Als cliëntondersteuner Regien er niet was geweest, acht ik de kans redelijk groot dat Juliëtte niet meer thuis zou wonen. Ik sluit ook niet uit dat ons gezin niet meer bij elkaar was, dat ik niet meer bij mijn vrouw was, omdat je elkaar volledig kwijtraakt in alleen maar zorg leveren.”

- Caspar zocht zorg voor zijn dochter met een autismespectrumstoornis


Wat kan een cliëntondersteuner (Co) voor u betekenen?

Co is uw persoonlijke gids in de zorg. Een cliëntondersteuner stelt uw wensen centraal, want het gaat erom hoe u uw leven wilt inrichten. Een cliëntondersteuner regelt zaken voor u en uw naasten als u dat niet (meer) lukt. Co oordeelt niet, is goed op de hoogte van de (lokale) mogelijkheden en ondersteunt u bij het vinden van passende zorg of ondersteuning.

Kortom: Co is iemand die u op weg helpt. De hulp van een cliëntondersteuner kost u niets. Wilt u in contact komen met een cliëntondersteuner? Kijk dan hier menziszorgkantoor.clientondersteuning

Op de website van Menzis Zorgkantoor maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis Zorgkantoor toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.