GGZ toegang tot de Wlz vanaf 2021

Heeft u levenslange intensieve geestelijke gezondheidszorg nodig? En heeft u hiervoor een blijvende behoefte aan permanent toezicht of 24 uur per dag zorg in de nabijheid nodig? Dan verandert er wat voor u.

2 maart 2020

Vanaf 1 januari 2021 wordt deze zorg namelijk vanuit de Wet langdurige zorg vergoed. Tot dan verandert er niks voor u. De zorg wordt tot en met 31 december 2020 vanuit de gemeente (Wmo) of de Zorgverzekeringswet vergoed.

Bent u jonger dan 18 jaar? Dan blijft uw zorg voorlopig onder de Jeugdwet vallen.

Wilt u weten wat dit voor u betekent? Bekijk onze themapagina.

Op de website van Menzis Zorgkantoor maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis Zorgkantoor toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.