Informatie en veelgestelde vragen over het coronavirus

De komst en verspreiding van het coronavirus in Nederland heeft grote gevolgen voor iedereen. Ook het Menzis Zorgkantoor, haar cliƫnten en zorgaanbieders merken deze gevolgen.

31 maart 2020

We streven ernaar om de zorg voor iedereen met een Wlz-indicatie zoveel mogelijk te blijven waarborgen. Dit vraagt flexibiliteit van iedereen die betrokken is bij de zorg. Ook van ons als Menzis Zorgkantoor. We doen daarnaast ook een beroep op alle betrokken partijen in de zorg om de continuïteit van de noodzakelijke zorg te kunnen waarborgen.

Ook voor budgethouders en/of vertegenwoordigers zijn de gevolgen merkbaar. Er wordt veel inzet en creativiteit gevraagd. De dagbesteding sluit haar deuren en zieke zorgverleners komen niet meer langs. VWS realiseert zich dat een andere inzet van het pgb nodig is om de zorg te kunnen realiseren. Daarom wordt op dit moment nagedacht hoe budgethouders en/of vertegenwoordigers meer ruimte kunnen krijgen om het pgb in te zetten tijdens deze crisis.

We blijven deze landelijke ontwikkelingen volgen. Zodra er meer bekend is informeren wij u hierover. Ook de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Waar nodig, sluiten wij aan op het landelijke beleid van de overheid.

We snappen dat de huidige situatie veel vragen bij u oproept. We hebben daarom een lijst met vragen en antwoorden voor u samengesteld. Deze informatie wordt continu bijgewerkt. Mogelijk staat uw vraag er nu (nog) niet bij, maar op een later moment wel.

Op de website van Menzis Zorgkantoor maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis Zorgkantoor toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.