Maatregelen voor budgethouders vanwege corona

Het coronavirus is veel in het nieuws en heeft grote gevolgen voor iedereen. U heeft vast ook gemerkt dat er door het coronavirus veel dingen veranderd zijn. Bijvoorbeeld dat de zorg niet altijd door kan gaan zoals u gewend bent. Of dat u tijdelijk een andere zorgverlener heeft. Om de zorg in deze tijd zo veel mogelijk door te kunnen laten gaan heeft VWS extra maatregelen genomen. De verruiming sluit aan op de keuzes die gemaakt zijn voor zorg in natura.

7 april 2020

U kunt vanaf 7 april extra zorg inkopen met een toeslag voor extra kosten vanwege het coronavirus. Daarmee kunt u:

  1. meer uren zorg inkopen bij een zorgverlener waar u al een contract mee heeft
  2. vervangende zorg inzetten
  3. uw zorgverlener(s) betalen, ook als deze tijdelijk geen zorg kan leveren

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni 2020.

Bij het maatregelenpakket is door verschillende partijen in ieder geval rekening gehouden met:

  • Het borgen van de continuïteit van zorg voor de budgethouder voor de periode gedurende de corona-crisis en de resterende periode van 2020
  • Het beperken van administratieve lasten voor alle betrokken partijen
  • Het zo veel mogelijk aansluiten op de gebruikelijke werkwijzen en geldstromen

Klikt u hier om naar het aanvraagformulier te gaan.

Beschermingsmiddelen
Ook vertellen we u meer over de aanvraag voor beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en mondkapjes. Uw zorgverlener kan hiervoor gebruikmaken van de algemene richtlijn ‘gebruik PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) buiten het ziekenhuis’ van VWS.

Dagbesteding
Daarnaast roepen we instellingen op om op creatieve wijze te zoeken naar alternatieven voor budgethouders die niet zonder dagbesteding kunnen. Denk hierbij ook aan nieuwe vormen van communicatie zoals beeldbellen of Skype. Mogelijk zijn er in er het mantelzorgnetwerk ook nog mogelijkheden.


Op de website van Menzis Zorgkantoor maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis Zorgkantoor toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.