Formulieren beschikbaar om gedeclareerde, niet-geleverde zorg te registreren

Het ministerie van VWS heeft op 3 april een aantal maatregelen bekendgemaakt die budgethouders en hun zorgverleners zo goed mogelijk door de coronacrisis moeten helpen. Eén van die maatregelen is dat u niet-geleverde zorg wel door kunt blijven declareren als reguliere declaratie. Een voorwaarde hiervoor is dat u bijhoudt welke zorg niet geleverd, maar wél betaald is. Deze zorg kunt u vanaf vandaag bijhouden in een speciaal ontwikkeld formulier.

30 april 2020

U registreert de niet-geleverde maar wel gedeclareerde zorg per zorgverlener. Het is belangrijk voor de continuïteit van de zorg, nu én na de coronacrisis, dat u uw zorgverleners blijft betalen. VWS en Menzis Zorgkantoor vragen u daarom om zorg die niet wordt geleverd in verband met corona(maatregelen) door te betalen en te registreren.

Wilt u meer weten over niet-geleverde zorg? Bekijk dan onze pagina met daarop meer informatie en het formulier niet-geleverde zorg.


Op de website van Menzis Zorgkantoor maken we gebruik van cookies. We doen dit om te zorgen dat de website naar behoren functioneert, om het gebruiksgemak te vergroten en om onze website te verbeteren op basis van analyses. Daarnaast gebruiken we marketingcookies om content en advertenties te personaliseren en voor social media toepassingen. Gaat u akkoord? Dan geeft u Menzis Zorgkantoor toestemming voor het plaatsen van alle soorten cookies. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u via de link “instellingen aanpassen” uw voorkeur aanpassen. Meer informatie over cookies vindt u in onze cookiepolicy.