Mantelzorg

Wanneer bent u een mantelzorger?

  • U zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. 
  • U zorgt intensief en meer dan acht uur per week voor een naaste. 
  • U zorgt langer dan drie maanden voor een naaste. 
  • Mantelzorger bent u vaak ongevraagd, onbedoeld en soms zelfs onbewust.

Mantelzorg is niet de alledaagse zorg voor een gezond kind of een gezond familielid. 

Wat we voor mantelzorgers kunnen doen

U bent misschien benieuwd welke regelingen er zijn voor het verlenen van mantelzorg. Of u zoekt informatie over de hulpmiddelen die u nodig heeft voor het verlenen van zorg. 

De Menzis Zorgadviseur informeert graag alle mantelzorgers over zorgvragen. We adviseren en informeren u over alles met betrekking tot mantelzorg. Bijvoorbeeld over zorgverlof, contact met lotgenoten of administratieve ondersteuning. We leggen procedures uit en verwijzen u als mantelzorger, indien nodig, naar de juiste instanties. Kunnen we uw vraag niet meteen beantwoorden, dan bellen we binnen twee werkdagen terug.

Een rustperiode inlassen

Als mantelzorgers lange tijd voor hun partner, kind, ouder of buur zorgen die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is, valt het misschien niet mee om een rustperiode in te lassen. Toch is dat belangrijk.
Als u verzekerd bent bij Menzis en een aanvullende verzekering heeft kunt u een vergoeding krijgen voor de mantelzorgers-arrangementen.

Mantelzorgservice

We helpen u graag als u een vraag heeft over mantelzorg.
  • Bel de Menzis Zorgadviseur: 088 222 42 42 op werkdagen van 8:30 tot 19:00 uur
  • Stuur de Zorgadviseur online een bericht. U kunt teruggebeld worden 

Om de website van Menzis zorgkantoor goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden gebruiken we cookies. Voor meer informatie, bekijk ons cookiebeleid.