Verklaring avondklok voor zorgverleners van budgethouders

25 januari 2021 + update van 10 februari 2021

Het Kabinet en de Tweede kamer hebben besloten om een avondklok in te stellen. Dit is op zaterdag 23 januari jl. ingegaan. Het is dan tussen 21:00-04:30 uur niet toegestaan om buiten te zijn. Er is een uitzondering gemaakt voor zorgverleners van budgethouders.

Eigen verklaring avondklok en Werkgeversverklaring avondklok
Wanneer uw zorgverlener ’s avonds bij u zorg komt verlenen, heeft uw zorgverlener een ‘Eigen verklaring avondklok’ Ć©n een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. Hiermee toont de zorgverlener aan dat hij met een geldige reden buiten is. De werkgeversverklaring moet u als werkgever invullen. U vult de verklaring in, ondertekent deze en geeft deze aan de zorgverlener. De eigen verklaring vult de zorgverlener zelf in.

De Werkgeversverklaring en de Eigen verklaring vindt u op Rijksoverheid.nl. Hieronder kunt u een instructie downloaden voor het invullen van de werkgeversverklaring.

Invulinstructie werkgeversverklaring

Heeft u een OVO met een instelling afgesloten, dan ontvangt de zorgverlener de werkgeversverklaring van de instelling. De zorgverlener kan hiervoor contact opnemen met de instelling.

Avondklok verlengd - Update 10 februari 2021
De avondklok is inmiddels verlengd. De werkgeversverklaring heeft geen einddatum, maar de eigen verklaring wel! Zorgverleners moeten de eigen verklaring dus actualiseren indien ze dat nog niet gedaan hebben.

Meer informatie
De veel voorkomende vragen vindt u in deze FAQ. Ook vindt u meer informatie op Rijksoverheid.nl/avondklok. Of bel 0800-1351.