Persoonsgebonden budget (pgb)

U regelt zelf uw langdurige zorg vanuit een persoonsgebonden budget (pgb). Of u denkt erover om langdurige zorg zelf in te gaan kopen. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Langdurige zorg met een pgb

Wanneer u zelf zorg inkoopt, is het handig om goed op de hoogte te zijn van alle regels en richtlijnen waar u mee te maken krijgt. Wij informeren u graag over de belangrijkste onderwerpen en ontwikkelingen.

Langere doorlooptijden toekenning pgb

Van begin september tot halverwege oktober zijn wij bezig met de overgang naar het nieuwe PGB Portaal. Hierdoor zullen er langere doorlooptijden zijn voor het toekennen van uw pgb. Onze excuses voor het ongemak.

In het PGB Portaal regelt u alles rondom het pgb zelf. Van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met uw zorgverlener tot het declareren van de zorg.

Lees alles over het PGB Portaal

Hulp bij uw pgb-aanvraag

Om zelf uw persoonsgebonden budget (pgb) te beheren, moet u op de hoogte zijn van regels en richtlijnen.

Wij informeren u graag over de belangrijkste onderwerpen.

Zo vraagt u pgb aan

Zorgovereenkomst wijzigen

Als er wijzigingen zijn in de zorgovereenkomst, geeft u dit dan tijdig door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Als de zorgovereenkomst een einddatum heeft en u wilt nog wel zorg inkopen bij deze zelfde zorgverlener, dan levert u een nieuwe zorgovereenkomst aan.

Persoonlijke verhalen

Hoe is het om pgb-budgethouder te zijn en wat komt er allemaal bij kijken? In een reeks persoonlijke gesprekken geven we u inzicht in hoe het is om zaken te regelen voor jezelf of een naaste.

Lees meer

Belangrijke termen en onderwerpen