Livegang PGB Portaal 2.0 voor klanten van Menzis Zorgkantoor

Vanaf vandaag, 12 oktober, is Menzis Zorgkantoor volledig over op het nieuwe PGB Portaal.

Vanaf vandaag, 12 oktober, is Menzis Zorgkantoor volledig over op het nieuwe PGB Portaal. De hoeveelheid administratie die bij een pgb komt kijken is groot. Eerder gebeurde dat allemaal op papier. Door het nieuwe digitale PGB Portaal regelt de budgethouder de pgb-administratie voortaan sneller, makkelijker en veiliger. Zoals het regelen van zorgovereenkomsten, betalingen en ziekmeldingen. Het geeft budgethouders meer regie en zorgt voor een kortere wachttijd bij het goedkeuren van zorgovereenkomsten en het uitbetalen van zorgverleners. Hieronder vindt u enkele quotes van mensen die al wat langer met het nieuwe Portaal werken.

“Het is heel overzichtelijk, want alles staat er in. Voor mij is het ideaal.” Mariam Ali – regelt de zorg voor haar dochter via een persoonsgebonden budget (pgb)

Goed overzicht

De budgethouder en de zorgverlener hebben allebei toegang tot het PGB Portaal. De budgethouder krijgt via het PGB Portaal een goed overzicht van het budget dat beschikbaar is, de ingestuurde en lopende zorgovereenkomsten en alle declaraties. Ook voor zorgverleners geeft het extra inzicht. Zij kunnen de zorgovereenkomst(en) en hun declaraties bekijken.
Ook het doorvoeren van wijzigingen en het regelen van declaraties gaat sneller. Doordat het systeem automatische controles uitvoert, bijvoorbeeld op de hoogte van het tarief, is de kans op fouten kleiner.

“Het verbaast me eigenlijk hoe eenvoudig het werkt. Ik zou niet weten hoe het zonder het PGB Portaal zou moeten. Alles op papier doen lijkt mij echt een drama.” Annette van Doorn – heeft een pgb voor haar broer aangevraagd

Oude manier

Nog niet iedereen kan gebruikmaken van het nieuwe PGB Portaal. Een kleine groep budgethouders kan vanwege een beperking in het systeem dit jaar nog niet over naar het PGB Portaal. Voorlopig moeten zij nog even gebruik maken van de ‘oude’ manier: zorgovereenkomsten en zorgbeschrijvingen sturen zij naar het Zorgkantoor. En het regelen van declaraties loopt via het pgb-systeem van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Daar is ook het budgetoverzicht te vinden.

Hulp en uitleg over het PGB Portaal

Op het PGB gedeelte van onze website hebben we een speciale pagina gemaakt met nuttige informatie over het nieuwe PGB Portaal. U vindt hier onder andere een uitgebreide handleiding (pdf) met stap voor stap uitleg hoe het portaal werkt. En een video waarin antwoord wordt gegeven op de meest gestelde vragen. Ga hiervoor naar www.menziszorgkantoor.nl/pgb-portaal

Wij staan voor u klaar om budgethouders met dit nieuwe PGB Portaal nog betere service te verlenen en het hen op administratief gebied zo gemakkelijk mogelijk te maken.