Handige checklist wanneer uw kind met een ernstige meervoudige beperking EMB 18 wordt – De Vink Wijzer

Als jongeren 18 jaar worden verandert er veel en moeten verschillende zaken formeel geregeld worden. Voor jongeren met een ernstige meervoudige beperking (EMB) komt daar nog meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan (para)medische regelzaken. Het is aan ouders om de juiste zaken op het juiste moment te regelen. Een hele belasting omdat het vaak onduidelijk is wát en wanneer iets geregeld moet zijn. Vanuit deze onduidelijkheid is De Vink Wijzer ontstaan die een uitgebreid overzicht geeft van deze regelzaken.

De Vink Wijzer

De Vinkwijzer is bedoeld voor ouders, broers en zussen van een jongere met EMB die nog geen 18 jaar is, maar al wel die kant op gaat. De Vink Wijzer biedt zeven tips, geschreven vanuit het perspectief van ouders die de (para)medische zaken moeten regelen. Naast informatie is de Vink Checklist opgenomen en een overzicht van (para)medisch betrokkenen en leveranciers.

Download de Vink Wijzer

Begin met voorbereidingen vanaf 14 levensjaar

Dit lijkt best vroeg, en u hoeft nog niet alles te regelen, maar u bent dan wel voorbereid. Belangrijk is om een DigiD voor uw kind al voor het 14 levensjaar te regelen. Tot 14 jaar mag u dit als ouders doen.