Nieuwe PGB tarieven voor 2024 zijn bekend

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten om uw budget met 6,37% te verhogen. Dit heeft te maken met alle prijsstijgingen. De toeslag wooninitiatief, de toeslag kwaliteit V&V, de toeslag PAB en de budgetgarantie worden ook met 6,37% verhoogd.

Maximale tarieven voor zorgaanbieders

Op 1 januari 2024 gaan ook de maximumtarieven die u uw zorgaanbieder mag betalen met 6,37% omhoog. Dat betekent dat u het tarief van uw zorgaanbieder kunt aanpassen als u dat wilt. Let op! u kunt alleen het tarief van uw zorgaanbieder verhogen als u hiervoor genoeg budget heeft.

Klik hier voor meer informatie over de maximale tarieven

Verhoging reiskostenvergoeding

Door de hogere prijzen voor autorijden en het openbaar vervoer hebben zorgverleners meer reiskosten. Daarom mag vanaf 1 januari 2024 de reiskostenvergoeding verhoogd worden.
Let op! deze vergoeding gaat van het budget af. U bent niet verplicht om de reiskostenvergoeding te verhogen. Klik hier voor meer informatie over de reiskostenvergoeding.

Toeslagen wooninitiatief en infectieziektepreventie

Ook de toeslag wooninitiatief wordt met 6,37% verhoogd, daarnaast krijgen budgethouders in een kleinschalig wooninitiatief per 2024 een toeslag voor infectiepreventiemiddelen. Klik hier voor meer informatie over de toeslagen wooninitiatief en infectieziektepreventie.