Welkom in de langdurige zorg

We begrijpen dat er in de langdurige zorg veel op u afkomt. Wat moet u regelen? Welke keuzes kunt u maken? Menzis Zorgkantoor is er voor u.

Nieuw in de langdurige zorg

U heeft een indicatie voor de langdurige zorg ontvangen. Menzis Zorgkantoor regelt de langdurige zorg voor alle inwoners uit de regio’s Arnhem, Groningen en Twente met een Wlz-indicatie. U kunt langdurige zorg op verschillende manieren ontvangen. We leggen u graag de mogelijkheden uit.

Thuis of in een instelling

Met een indicatie voor langdurige zorg kunt u vaak zelf kiezen hoe en waar u de zorg wilt ontvangen. Thuis of in een instelling. U kunt thuis blijven wonen als uw gezondheid het toelaat, u geen gevaar loopt en als de zorg thuis niet duurder is dan wonen in een instelling.

Is dit niet het geval, dan kunt u kiezen voor verblijf in een zorginstelling. U kunt kiezen uit alle zorgaanbieders waarmee wij afspraken hebben. U vindt deze aanbieders in de Zorgatlas.

Wachten op zorg

Als u ervoor kiest om bij een zorgaanbieder te gaan wonen, kan het zijn dat u niet direct terecht kunt. U komt dan op een wachtlijst. Hoe lang u moet wachten, hangt af van hoeveel mensen er op de wachtlijst staan, hoeveel plekken er vrijkomen en hoe dringend u zorg nodig heeft. Lees verder over het wachten op zorg.

videostill wat doet het zorgkantoor

Hulp bij het regelen?

Hulp nodig bij vragen over zorgbemiddeling, mantelzorg en de verschillende mogelijkheden? Neem contact op met de afdeling Zorgadvies.

Naar contactgegevens

 Veelgestelde vragen