Tussen droom en daad 

Op 10 mei vindt het congres Leefplezierplan plaats. Komt u ook?  

In de verpleeghuiszorg willen we liefdevolle, persoonsgerichte zorg leveren. Toch blijkt dit in de praktijk nog niet zo eenvoudig: tussen droom en daad staan er soms wetten en praktische bezwaren in de weg.  

31 maart 2022  

Leefplezierplan congres: Tussen droom en daad  

In het project 'leefplezierplan op locatie' onderzochten we van 2019 tot eind 2021 wat er gebeurt als je in het verpleeghuis de wensen en verlangens van de mensen die er wonen echt centraal stelt. Wat levert het op voor de bewoners, hun naasten en voor medewerkers zorg en welzijn. Waar lopen zij tegen aan, en hoe lossen we dat op?
In het congres op dinsdagmiddag 10 mei 2022 delen we onze bevindingen uit het onderzoek dat onder begeleiding van Leyden Academy on Vitality and Ageing is verricht bij locatie Den Es van Stichting Azora in Varsseveld en locatie Vita van Zorggroep Elde Maasduinen in Rijen.

Programma
Het congres start om 13.00 uur met een toelichting op de onderzoeksresultaten en reflecties op leefplezier in de ouderenzorg van onder anderen Tineke Abma (directeur Leyden Academy en hoogleraar Ouderenparticipatie) en Theo van Uum (directeur Langdurige Zorg bij VWS). Vervolgens zijn er twee rondes met een divers aanbod aan sessies en workshops. Bijvoorbeeld over samenwerking met naasten, de overgang van thuis naar het verpleeghuis en het verantwoorden van persoonsgerichte zorg. We sluiten rond 16.30 uur af met een netwerkborrel.

Bekijk het vollledige programma (pdf).

Het Leefplezier boek en de film gaan op 10 mei in première 
Het Leefplezier boek is uit! Naast een schitterend beeldessay van fotograaf Janine Schrijver, staat het bomvol verhalen, praktische tips en dilemma's. Het boek gaat over het organiseren van persoonsgerichte zorg met leefplezier voor ouderen, hun verwanten en werkplezier voor zorgverleners. Het is ook bruikbaar voor teamleiders, managers, bestuurders en beleidsmakers. Zowel het boek als de film gaan tijdens het Leefplezierplan congres in première. 

Aanmelden 
U meld zich aan door een mail te sturen naar plasmeijer@leydenacademy.nl
Na aanmelding ontvangt u een gedetailleerd programma met de mogelijkheid uw voorkeur voor de 2 sessierondes door te geven.

Wanneer en waar?
Dinsdag 10 mei 2022 van 13.00 tot 17.00 uur
Auditorium hoofdkantoor Coöperatie VGZ, Nieuwe Stationsstraat 12 in Arnhem

Over leefplezierplan op locatie
Het project Leefplezierplan op locatie vond plaats bij zorgorganisaties Azora en Zorggroep Elde Maasduinen. Het onderzoek is begeleid door Leyden Academy en ondersteund door de zorgkantoren van Menzis en Coöperatie VGZ, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Nederlandse Zorgautoriteit, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het programma KIK-V.

Lees meer over leefplezierplan bij de Leyden Academy