Koen Jansen benoemd als Directeur Zorg en Gezondheid bij Menzis

Per 1 april start Koen Jansen als directeur Zorg en Gezondheid en lid van de Directieraad bij Coöperatie Menzis. In deze functie volgt hij Esther Agterdenbos op. Als directeur is Koen vanaf 1 april verantwoordelijk voor toegankelijke en betaalbare zorg voor onze ruim 1,8 miljoen verzekerden (Zvw) en alle inwoners van onze Zorgkantoorregio’s (Wlz).

Koen werkt sinds 2011 bij Coöperatie Menzis. Sinds 2016 is hij actief als manager in het zorgveld, waarbij hij de afgelopen 4 jaar verantwoordelijk is voor de inkoop van zorg voor de leden van Coöperatie Menzis, waaronder de eerstelijnszorg, ziekenhuiszorg en GGZ. Koen is verheugd met de benoeming: “Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe stap in een organisatie waar ik al zoveel mooie momenten en resultaten heb meegemaakt. Er ligt een fantastische uitdaging in de rol van directeur Zorg en Gezondheid. Bijvoorbeeld in de benodigde zorgtransformatie en vernieuwing in de zorg en de zorginkoop.”

Wouter Bos, voorzitter van onze Raad van Bestuur: “Koen heeft veel ervaring en kent zowel Menzis als het zorgveld goed. Hij is gecommitteerd aan het verder uitbouwen van onze succesvolle regio-aanpak, samen met de zorgpartijen en het sociale domein in onze regio’s. Ik heb daar veel vertrouwen in, zie uit naar onze samenwerking en wens hem succes en plezier in zijn nieuwe functie.”