Zorgatlas op 3 april 2024 offline door onderhoud

4 april 2024 kunt u weer inloggen in uw beheeromgeving


Op woensdag 3 april 2024 is de Zorgatlas niet toegankelijk. We voeren dan onderhoudswerkzaamheden uit. Tussen 9.00 uur en 17.00 uur kunt u als zorgaanbieder-beheerder niet inloggen in de Zorgatlas.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit de migratie van data naar een andere server. Het doel van deze migratie is het verbeteren van de performance van Zorgatlas.

Niet inloggen en gegevens beheren

Tijdens de migratie op woensdag 3 april is het niet mogelijk om in te loggen in de Zorgatlas. Die dag heeft u geen toegang tot uw beheeromgeving. U kunt dus geen aanpassingen doen in de gegevens van uw organisatie. Als de migratie is afgerond, kunt u donderdag 4 april weer inloggen met uw account om de gegevens van uw organisatie te beheren.

Uw zorgaanbod in Zorgatlas updaten

Het is belangrijk dat u de informatie in de Zorgatlas over uw organisatie up-to-date houdt. Denk aan informatie over de zorg die u levert en in welke woonplaatsen u die zorg levert. Mensen die op zoek zijn naar langdurige zorg, hebben betrouwbare informatie nodig over het actuele zorgaanbod in de regio. Hiervoor gebruiken zij de Zorgatlas. Verandert er iets in uw zorgaanbod, pas uw gegevens in de Zorgatlas dan aan. Zo blijft u voor Wlz-cliƫnten goed vindbaar.

Over de Zorgatlas

De zorgkantoren van CZ, Zilveren Kruis en Menzis maakten al gebruik van de Zorgatlas. In april 2024 wordt Zorgatlas in gebruik genomen door alle Zorgkantoren. Zo wordt het volledige zorgaanbod voor langdurige zorg in Nederland beschikbaar voor mensen die hierover informatie zoeken. De Zorgatlas is voor Wlz-cliƫnten toegankelijk via de website van het Menzis Zorgkantoor. Vanaf begin april staat de Zorgatlas ook als zorgzoeker op zorgkantoor.nl.