Zorgaanbieders delen innovaties op themadag transitiemiddelen

Zorgaanbieders in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg uit de regio's Arnhem, Achterhoek en Food Valley inspireren elkaar.


De Organisatie-Buddy, het Achterhoekbankje, VPT in de wijk: het zijn concrete voorbeelden van innovatieve projecten waar zorgaanbieders in de regio Arnhem, Achterhoek en Food Valley aan werken. Op 11 april 2024 deelden zorgaanbieders in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg de resultaten van projecten met elkaar tijdens een speciale bijeenkomst van het Menzis Zorgkantoor.

Zorgaanbieders als partners in vernieuwing

De regiobijeenkomst voor zorgaanbieders stond in het teken van verbinden en elkaar inspireren. Ruim 150 zorgbestuurders en projectleiders waren op deze bijeenkomst afgekomen om elkaar te ontmoeten en te luisteren naar de resultaten en uitdagingen van innovatieve projecten (pdf, 15 MB). We zijn blij om te zien hoe zorgorganisaties in de regio elkaar als partner in vernieuwing zien en elkaar versterken. In het afsluitende onderdeel riep manager Zorgkantoor Rene Groot Koerkamp de aanwezigen op om als een dief weg te gaan: “Jat één van de goede ideeën die je vandaag hebt gehoord, anders ben je een dief van je eigen portemonnee”.

Impuls geven aan innovatie

De innovatieve projecten stonden in het teken van modern werkgeverschap, regionale samenwerking en zorgtechnologie. In plenaire sessies gingen bestuurders met elkaar in gesprek over de verschillende thema’s. Op de informatiemarkt werden enthousiast ervaringen uitgewisseld over de uitgevoerde en lopende projecten behorend bij het thema. Wat de gepresenteerde projecten gemeen hadden, is dat ze werden uitgevoerd met transitiemiddelen die het Menzis Zorgkantoor transitiemiddelen beschikbaar had gesteld.

Transitiemiddelen voor arbeidsmarkt en zorgtransformatie

Tussen 2018 en 2021 hebben we met transitiemiddelen een impuls aan zorgaanbieders gegeven om oplossingen te bedenken voor de arbeidsproblematiek in de sector. Sinds 2022 zijn er transitiemiddelen beschikbaar voor regionale samenwerking en het stimuleren van scheiden wonen en zorg om de zorgtransformatie in de langdurige zorg vorm te kunnen geven. Samen met zorgaanbieders werken we aan duurzaam toegankelijke langdurige zorg voor iedereen die het nodig heeft.

 

volle congreszaal met mensen die luisteren naar een panel sprekers op een podium

Blader door de projecten

Bekijk aan welke innovatieve projecten uw collega-zorgaanbieders hebben gewerkt. Download het programmaboekje van deze regiobijeenkomst. U vindt korte beschrijvingen van de projecten, resultaten en gegevens van contactpersonen.

Download het programmaboekje