VECOZO start vanaf november met het controleren op ip-adressen

Vanaf november start VECOZO met het controleren van de IP-adressen. Zorgaanbieders en softwareleveranciers die aangesloten zijn bij VECOZO hebben hier de afgelopen periode al vaker bericht over gehad. 

18 oktober 2021 

Controle op IP-adressen door VECOZO start op 1 november 

VECOZO start op 1 november met het controleren van de IP-adres(sen) waarmee een systeemgebruiker bij hen aanklopt. In de afgelopen maanden zijn de op hen aangesloten zorgaanbieders en softwarepartijen hierover veelvuldig per mail en brief ge├»nformeerd.  
 
Het grootste deel van de doelgroep heeft tot nu toe actie ondernomen. Organisaties waarvan de IP-adressen op 1 november niet of onvolledig zijn geregistreerd, krijgen geen toegang meer tot de VECOZO-diensten. Declareren met het systeemcertificaat bij een zorgverzekeraar is dan bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Zodra de IP-adressen juist en volledig zijn geregistreerd, zijn de VECOZO-diensten direct weer te bereiken. Hebt u uw IP-adres nog niet of onvolledig geregistreerd? Doe dit dan zo snel mogelijk!

Wat kunt u doen?
Zorg ervoor dat uw IP-adres(sen) op tijd en juist geregistreerd zijn.  Wilt u weten hoe u een IP-adres registreert? Er staat een instructie en factsheet online op de website van VECOZO. Let op: u heeft hiervoor tot 1 november 2021 de tijd.

Informatiebeveiliging 

VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. Daarom werken zij doorlopend aan de verbetering van hun informatiebeveiliging. Een belangrijk beveiligingsmiddel is het VECOZO-certificaat. 

Meer informatie  

Meer informatie over informatiebeveiliging vindt u op de website van VECOZO of lees meer op: vecozo.nl/controle-ip-adressen