Nieuwe ronde tussentijds inschrijven 2024 voor Wlz-overeenkomst


Vanaf donderdag 1 februari 2024 om 9:00 uur is het mogelijk voor zorgaanbieders zich in te schrijven voor een tussentijdse Wlz-overeenkomst. De inschrijfprocedure vindt plaats via de online tenders van Mercell. De sluitingsdatum is donderdag 29 februari 2024 om 17:00 uur.

De inschrijfprocedure voor een Wlz-overeenkomst met Menzis Zorgkantoor

Voor het tussentijds inschrijven volgt u de procedure die behoort bij het type zorgaanbieder waar u onder valt. Volgens onze planning verlenen we de gunning in mei 2024. In geval van positieve beoordeling gaat de overeenkomst in op 1 juni 2024. Deze is van kracht tot 31 december 2024. Voor het contractjaar 2025 en daarna moet u zich nogmaals inschrijven (maar dan onder de categorie bestaande aanbieder). Voor de inschrijving voor 2025 verwijzen wij naar het inkoopbeleid dat op 1 juni 2024 op onze website Zorginkoop 2024-2026 wordt gepubliceerd. Via de tabel onderaan deze pagina kiest u de Mercell-procedure voor uw sector en uw zorgkantoorregio.

Wanneer kunt u zich tussentijds inschrijven?

U kunt zich tussentijds inschrijven als:

  • u een geheel nieuwe zorgaanbieder in de Wlz bent en u wilt een overeenkomst met Menzis Zorgkantoor
  • u een overeenkomst heeft met enig ander Zorgkantoor in Nederland en u wilt ook een overeenkomst met Menzis Zorgkantoor
  • u een overeenkomst heeft met Menzis Zorgkantoor, maar u wilt zich in een nieuwe regio inschrijven.

Zorgaanbieders met een overeenkomst met Menzis Zorgkantoor die in aanmerking willen komen voor nieuw zorgaanbod in de regio waarvoor een overeenkomst is, hoeven zich niet via Mercell in te schrijven. Zij moeten dit bij de zorginkoper aangeven en een beknopt ondernemingsplan aanleveren. Een inschrijving dient in één keer volledig en juist te worden ingediend. Het wijzigen en/of aanvullen van u inschrijving is niet toegestaan. Meer informatie over ons inkoopbeleid 2024-2026 vindt u in onze inkoopdocumenten.

Account aanmaken in Mercell

Wilt u als zorgaanbieder deelnemen aan deze aanbesteding? Dan is het belangrijk om een organisatie-account aan te maken. Het aanmaken van een organisatie-account is kosteloos en doet u eenvoudig in slechts enkele minuten via Mercell. Hulp nodig? Bekijk dan de werkinstructie Registreren Mercell.

Vragen over tussentijds inschrijven 2024 voor langdurige zorg

Heeft u geen contract met Menzis Zorgkantoor en wilt u een zorgcontract afsluiten of meer informatie? Stuur een email met uw vraag naar inkoopbeleid.wlz@menzis.nl.

Inschrijfprocedure in Mercell voor uw sector en zorgkantoorregio

Klik in de tabel hieronder op de zorgkantoorregio in de sector waarin uw organisatie werkzaam is en u wordt naar de goede inschrijfprocedure in Mercell geleid. U gebruikt de Werkinstructie tussentijds inschrijven bij het doorlopen van de processtappen voor de inschrijving.

Planning inschrijfprocedure

In de planning vindt u alle data in deze tussentijdse inschrijfprocedure voor een Wlz-overeenkomst 2024