Themaweek: Samenwerken aan toegankelijke zorg in de regio

We staan de komende jaren voor verschillende uitdagingen. Tijdens (webinar) bijeenkomsten gaan we tijdens de themaweek hierover graag met u in gesprek. 

De bijeenkomsten geven we vorm aan de hand van de speerpunten die een centrale plek krijgen in het inkoopbeleid van 2024 en verder. Deze speerpunten zijn toegankelijkheid, doelmatigheid en kwaliteit. 

Menzis Zorgkantoor heeft de visie dat de toegankelijkheid van de zorg een gezamenlijke en regionale verantwoordelijkheid is. Dit onderwerp kwam ook aan bod tijdens de eerste themaweek. U vindt hier de onderwerpen die tijdens het plenaire gedeelte van de themaweek aan bod zijn gekomen. Ook vindt u hier de antwoorden op vragen die tijdens de webinar niet zijn beantwoord.
Op 15 maart werd de plenaire sessie gehouden. U kunt deze webinar in zijn geheel terugkijken. Of bekijk de compilatie. U kunt de losse presentaties van de sprekers hieronder terugvinden.

Mentimeter

Tijdens de themaweek hebben de deelnemers input gegeven via de Mentimeter. U vindt de resultaten in het onderstaande document.

Inkoopbeleid

Hier vindt u ons huidig inkoopbeleid. Op deze pagina vindt u ook beleidsupdates en achtergrondinformatie over de thema’s zoals klantondersteuning, innovatie en arbeidsmarkt. 

Inkoopbeleid

Goed werkgeverschap in de praktijk

Rick Nillisen, sectorspecialist Zorg bij Randstad, legt in zijn presentatie uit hoe je de theorie van goed werkgeverschap toepast in de praktijk.

Zorgarbeidsmarkt en goed werkgeverschap

Bert Geerstma, projectleider regiobeelden en regiovisies bij Menzis vertelt in zijn presentatie over de regiobeelden waar Menzis met veel andere partijen in de regio heeft opgesteld. Bert richt zich in de presentatie met name op de zorgarbeidsmarkt. 

"De mantelzorger valt tussen wal en schip"

Liesbeth Hoogendijk, directeur van MantelzorgNL vertelt wat de ontwikkelingen zijn in de mantelzorg in het afgelopen jaar, dat in de greep was van de coronapandemie. 

Bekijk hier de hele nieuwsjaarsbijeenkomst 'Ontzorg de mantelzorger' terug. 

Regiosessies Twente, Noord en Arnhem

Op 16, 17 en 18  maart vond de regiosessies in Twente, Noord, Achterhoek en Arnhem plaats. U kunt de webinar in zijn geheel terugkijken:

Of u kunt de losse presentaties hieronder terugkijken.

Regionale inzichten Twente

In onderstaande video geeft Brigitte Stockmann, adviseur klantperspectief bij Menzis, inzicht in de drie sectoren (verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg en GGZ) in de langdurige zorg in de Regio Twente. 

 

Regionale inzichten Groningen

In onderstaande video geeft Brigitte inzicht in de drie sectoren (verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg en GGZ) in de langdurige zorg in de Regio Groningen. 

 

Regionale inzichten Arnhem

In onderstaande video geeft Brigitte inzicht in de drie sectoren (verpleging en verzorging, gehandicaptenzorg en GGZ) in de langdurige zorg in de Regio Groningen. 

Expertisecentrum Eemsdelta

In deze video vertellen directeur Karin van der Vries van De Hoven en lid van Raad van Bestuur Karel Zuiderveld van De Zonnehuisgroep over het expertisecentrum in de gemeente Eemsdelta.

Samenwerking rondom digitalisering 

In deze video vertellen bestuurder Brigitte Boon van Het Dorp, teamleider Joost ter Velde en programmaleider Jos Geesken van Siza over hoe technologie goed wordt gebruikt in de langdurige zorg.

Mantelzorg app

Voor vragen over mantelzorg kon je al terecht op de website van MantelzorgNL of de Mantelzorglijn. Maar je kunt de antwoorden ook makkelijk vinden op de app van MantelzorgNL. Deze app is in samenwerking met Menzis Zorgkantoor ontwikkeld, zodat mensen die zorgen voor een naaste op een eenvoudige en snelle manier informatie kunnen vinden en op de hoogte kunnen blijven van relevant nieuws.

Platform Deel je Zorg : hoe werkt het?

Laurette Kamminga, communicatieadviseur bij MantelzorgNL legt in deze video uit wat de meerwaarde van het platform Deel je Zorg is en hoe het platform precies werkt.